Her i kategorien Portvin finder du 0 produkter. Klik ind på et produkt for at læse nærmere specifikationer.

Portvin, fra Portugal
Portvin fremstilles nemlig fra verdens næstældst demarkerede vinområde, nær Douro-floden i den nordlige del af Portugal.

Smagsforskellen som du kender fra portvin, skyldes at vinen blev tilsat neutral brændevin efter en kort gæring, således at den kunne holde til den lange transport til markedet i England. Gærcellerne dør og gæringen stoppes, men restsukkeret bevares, hvilket også er med til at give den søde smag.

Hurtige fakta omkring portvin

  • En normal portvin er sød og hed, og har en alkoholprocent på omkring 20%, hvilket passer ind i den danske kategori for hedvin.

  • Der produceres både rød og hvid portvin, men den røde er mest populær.

  • Portvin findes både i tør til meget sød.

  • Der findes forskellige betegnelser for lagringen af rød portvin: vintage, LBV, colheita, ruby og tawny.

  • Vin produktionen har eksisteret i Dourodalen længe før man overhovedet tænkte på portvin. Faktisk kan man dokumentere en form for dyrkning tilbage til bronzealderen.

  • Navnet port er blevet beskyttet, således at kun vin fra Douro må kaldes for “port” i England.

 

Portvin og holdbarhed

Som udgangspunkt kan en flaske portvin holde sig lige så langt tid, som en almindelig flaske vin. Hvilket vil sige at den skal drikkes inden et par dage efter åbning.
Dog vil de fleste mene at en portvin sagtens kan holde sig et par uger efter åbning – og nogle vil sige et par måneder også kan gå.

Vintage port er den vin som kan holde sig mindst, og den skal drikkes inden for et par dage efter åbning.