Her i kategorien Rødvin finder du 9 produkter. Klik ind på et produkt for at læse nærmere specifikationer.

Det hele starter og slutter ved rødvin
Rødvin har i mange år været blandt de mest populære drikke – og det er ikke noget tilfælde.
Rødvine fås i mange forskellige varianter. Dette gør også at der findes lige så mange forskellige favoritter, som der findes smag, fylde og aromaer.

Korrell Spätburgunder Trocken 2018

Haugaard Vin
159,00 kr.

Rigtig dejlig Spätburgunder. Fin aroma af sorte kirsebær kombineret med krydret kanel, undertoner af tobak og vanilje. Klassisk og elegant. Korrell er en veldrevent tysk familie vingård i Nahe vinregion 40 km sydøst for Mosel. Der produceres en flot ræ ...

Bruker Harzberg 501’er Spätburgunder 2015

Haugaard Vin
169,00 kr.

Forholdsvis kompetent Spätburgunder/Pinot Noir med kompleks frugt, let fadpræg og lette ristede toner. Kirsebær og lyse røde frugter træder fint frem og vinen har en flot elegant krop mod den komplekse frugt. En vin som fint viser tegn på lidt udvikling.

Når din rødvin skal serveres

  • Serveringstemperaturen.

  • Rødvin serveres ved 18 – 21°C – hellere for kold end for varm. Den rigtige temperatur kan oftest rammes ved stuetemperatur eller et skab lavet til opbevaring af vinen.

Rødvin er kendt som den sunde vin
Man har i langt tid ment at rødvin har en positiv indvirkning på helbredet, hvor især kræft, hjertesygdomme, hjerneskader, overvægt og aldring – men er der i virkeligheden hold i dette?

Bevist positiv effekt på mus
Faktisk har en farmakolog ved Medical University of South Carolina i USA forsket i stoffet resveratrol fra rødvin, og fundet ud af at det havde positive helbreds effekter på blandt andet mus og fluer. Men dog har man ikke endnu kunne bevise en positiv effekt på mennesker. Så det ligger hen i det uvisse.

Alkohol i små doser er sundt
Faktisk er det også blevet en velkendt fakta iblandt forskere, at alkohol i små doser er sundt. Hvor store doser kan være lidt til meget skadelige.

Der findes et meget godt eksempel, hvor franskmændene spiser en generel dårlig og usundt kost, men hvor deres sundhed er lig befolkningen i mange andre lande hvor livsstilen er markant sundere.
Dette mener man faktisk at skyldes den alkohol som oftest bliver indtaget i forbindelse med måltider.